Emma Berglund

Inte okej någonstans.

Publicerad 2014-04-29 12:19:27 i Bloggar och hemsidor, Dagbok/Vardag, Emma Berglund, Fotografier,

Igår hade jag och min klass mentorstid precis som vi har varje måndag, iallafall så hade min lärare valt ett ämne vi skulle diskutera under lektionen. Han hade valt nätmobbning. Det tog inte lång tid innan vi började associera till programmet som leds av Robert Aschberg nu "Trolljägarna". Då var det självklart några i klassen som enbart skulle klanka ner på programmet och tydligen fanns det inte en gnysta positivitet kring programmet enligt dom.
 
Det här irriterade jag mig enormt mycket på. För det första så måste nog "Trolljägarna" vara en av dom bästa programideérna Sverige har kommit med. Erkänn att ni också börjat tröttna på alla matprogram som går på tvn 24/7..? Min enda tanke som ploppar upp i huvudet när dom sitter och säger "...det där är så jälva töntigt. Det är klart som fan att man får hat på internet? Tål man det inte kan man alltid ta bort facebook eller vad det nu än handlar om.." är att det är just såna människor som fakiskt sysslar med näthat.
 
Näthat är enligt mig inte okej alls, oavsett omständigheter. Att klanka ner på en annan människa över internet, där du inte ens vågar stå för dina åsikter, hur fegt är inte det på en skala egentligen? Dessutom är jag ju bloggare själv och har även många kompisar i branschen också, det gör ju att jag faktiskt har en inblick i hur dom här "offentliga personerna" mår efter det hatet dom får. Med det här inlägget vill jag bara ge Aschberg och resten av teamet bakom programmet en stor eloge, vissa saker är faktiskt viktigt att visa på tv så att folk faktiskt inser vad det handlar om. 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-04-29 12:44:09

fin bild !

Postat av: hanna

Publicerad 2014-04-29 15:46:53

jag tycker trolljägarna är grymt program för dom år fram budskapet i allt ;O

Postat av: Frida

Publicerad 2014-04-29 20:38:39

Jag tycker det är skitbra att de tar upp sådana ämnen både på tv och i skola, det blir ju trots allt mer vanligt!

Postat av: Ida Lindborg ♡

Publicerad 2014-04-29 21:25:17

Åh vilken härlig bild!!
OCH JAG HÅLLER VERKLIGEN MED DIG! Bra ämne att diskutera om verkligen! och trolljägarna är mitt nya favoritprogram. Jag fattar inte hur vissa i din klass kunde trycka ner det programmet? Herregud! håller verkligen med om det där med matprogram också. Trolljägarna är ett fantastiskt program, där idioter sätts på plats rejält. Det programmet behövs!

Postat av: linah

Publicerad 2014-04-30 04:36:04

så fin duär!

Postat av: MADDISENJ.SE

Publicerad 2014-04-30 18:38:10

Jag tycker det programmet är bra. Det är viktigt att man visar på att det som pågår på nätet i form av näthat inte är okej!

Postat av: Mikaela

Publicerad 2014-05-01 19:32:31

Håller med dig, trolljägarna är ju jättebra för att få folk att inse vad som pågår där ute!

Postat av: Joakim Walander

Publicerad 2014-05-04 04:01:05

Jag anser att det är lite fel att Aschberg skall ha en stor eloge över det här som han har faktiskt valt att syssla med för tillfället. Det här har inte att göra med att näthatet fortfarande skall existera, verkligen inte. Problemet Aschberg's program har är att för varje individ som hängs ut i programmet så föds det någonstans runt 20 ytterligare näthatare som riktar sin ilska emot offret som hängs ut offentligt i tv.

Det blir lite att en går ner och många andra föds.

Jag har sagt det tidigare, man kan förstå hur man tycka att " som man bäddar får man ligga" mentaliteten känns rättvist i det här sammanhanget men det blir ändå fel ur ett mer pedagogiskt perspektiv. Näthat i form utav mordhotande, kränkning etc är aldrig okej och borde inte existera. Men jag tycker att metoden att hänga ut folk och sedan få större massor att rikta sig emot dom för att visa att metoden dom använder är fel mot näthatarna själva är väldigt fel. Ta tex någon som har mördat människor.

" Du har mördat människor"
- Ah-
"för att vissa allmänheten att det är fel med mord har vi kollektivt bestämt oss för att döda dig"

det är ju ganska märkligt ? hur skall vi visa allmänheten pedagogiskt hur det är fel med någonting genom att statuera ett exempel genom att göra samma sak emot individerna själva? vad lär vi resten av världen på det ? Jag har inga svar på detta, näthat är svårt och man borde alltid bete sig civiliserat oavsett vilket forum man väljer att hänga i vare sig det är IRL eller på nätet i min värld.

Det bästa vore ifall större auktoriteter tog sig ansvaret att behandla de här problemen icke offentligt och faktiskt spårade upp näthatarna själva för att ta itu med de problemen som uppstår, vi har ett rättsting och de borde faktiskt skärpa sig och ta mer kränkningar på nätet på allvar. Det är min åsikt, Aschberg löser inget utan skapar mer hat på andra sidor om Aschberg's program och dessutom skapar han mer hat emot de individer som han hänger ut offentligt vilket i sig genererar mer näthat.


Svar: Man har lite olika åsikter kring de här programmet helt enkelt!
Emma Berglund

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela